Yhtäläisyyksiä eri kurssien välillä

En tiedä missä sumussa olen mennyt lukion ja senkin jälkeen kun vasta nyt huomaan kuinka paljon yhtäläisyyksiä eri kurssien väleillä on. Ajattelin että teen BI 2 jälkeen BI4 mutta sitten ajattelin jostakin syystä selasta vähän Bi5 eilen ja huomasin että hei! Sehän syventää 2 kurssin juttuja. Joten aloin käymään sitä sitten siinä ohella ja yhdistelemään asioita muistiinpanojen merkeissä, joka oli melkonen edistysaskel minulle!

Kun miettii asioita tälläisinä isompina kokonaisuuksina ja liittää asioita yheen isommiksi kokonaisuuksiksi niin huomaa, että hei, eihän oikeastaan niin paljoa "erilaisia" asioita tässä olekaan. Musta tuntuu tällä hetkellä että bilsassa on 3 eri kokonaisuutta:

1. Eliöt, evoluutio ja biodiversiteetti
2. Solut, lisääntyminen, solujen toiminta, geenit
3. Ihmisen anatomia ja fysiologia (johon toki osittain liittyy edellisen kohdan asiat)

Toivottavasti samanlaisia ahaa-elämyksiä tulee sitten fysiikassa ja kemiassakin! En malta odottaa! Tällä tahdilla voisin uskoa että pääsen etenemään kertaukseen tammi-helmikuussa, jolloin voisin myös hankkia mafynetin, jolla käydä asioita läpi = haudata lukiokirjat vuoden vaihteen jälkeen. Ehkä fysiikassa se ei onnistu, mutta toivottavasti kemiassa! 💖💖


Kommentit

 1. Moikka! Kiitos kun vinkkasit blogistasi - tulin vastavierailulle! Jään seurailemaan hakuprosessiasi suurella mielenkiinnolla :) .

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä lukuvuoteen! Minäkin jään seurailemaan :)

  (Jostain syystä kommentointi ei onnisti wordpressin nimellä, jos kiinnostaa kurkkia niin osoite on takinpidennys.wordpress.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista!

   Onpa outoa ettei onnistunut. Oon käynyt jo kurkkimassa sun blogia ja se löytyy mun sivuiltakin tuolta sivupalkista kohdasta "seuraan" :) Ihana blogi. Tykkään.

   Ja tsemppiä kaikkeen myös sinulle!

   Poista
 3. Ps. Itse päädyin aikalailla samoihin teemoihin viime vuonna ja naputtelin koneelle näin jateltuna muistiinpannot lukiokirjoista!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, tervetuloa kommentoimaan! Muistathan kommentoida sivistyneesti ja kauniisti - aivan kuten sinäkin haluaisit sinun blogiasi kommentoivan!

Suositut tekstit