Alamäki

Tiedättekö sen tunteen kun lukeminen ei vain suju? Luet ja mitään ei jää päähän. Ei mitään.
Ahdistaa. Huomaat että ajatukset viilettävät jossain ihan muualla kuin soluissa ja kambrikauden räjähdyksissä.

Tämä viikko on mun bilsan kertausviikko, mutten todellakaan ole kyllä ollut mitenkään tehokas. Lukutuntejakin taitaa olla vain 4-5h tältä viikolta. Olen saanut luettua Valmennuskeskuksen bilsan teorian kyllä läpi, mutta mitään muuta en ole saanutkaan sitten tehtyä. En usko että tämä on ollut mitenkään tehokasta kertausta.

Ja jotenkin olen niin pirun väsynyt. Ehkä johtuu siitä että viimeinen työviikko ja tietää että kohta alkaa loma. Jaa-a, saa nähdä miten sitä saa lomalla motivoitua itsensä lukemaan. Nyt just tuntuu siltä ettei tuu onnistumaan. Äh.. Toivottavasti tää fiilis on vaan ohimenevää.

Onko muilla tälläisiä fiiliksiä koskaan?

Kommentit

 1. Koko viimeinen vuosi oli minulle tuota fiilistä ja nyt vaikka motivaatio on palannut niin tiedän, että ensi vuonnakin noita tunteita tulee :) Paras keino minulle on vain todeta, että nyt ei onnistu ja jättää väliin. Kokeeseen on melkein vuosi aikaa joten miksi ei suosiolla jättäisi edes yrittämättä muutamaksi päiväksi ja ihan vain rentoutuisi? Mulla on sen verran lähtötasoa jo, että oon antanut itselleni luvan lusmuilla. Viimeiseen viikkoon en ole tainnut kirjaa aukaista, tänään ehkä tilanne jo muuttuu kun olo on stressittömämpi. Ja ihan oikeasti, laatu korvaa määrän: ihan turha lukea 10 tuntia jos vain kaksi niistä on mielekkäitä. Tsemppiä ja muista antaa anteeksi itsellesi se, että et ole täydellinen kuten ei kukaan meistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja!
   Itselläni lukuaikaa päivässä on ehkä se 1-3 tuntia riippuen töistä ja nykyisistä opinnoista joten tuntuu sinänsä kurjalta jos sitäkään ei jaksa panostaa..
   Mutta tein äsken suunnanmuutoksen ja vaihdoin fysiikan pariin ja sain sen 45 minuuttia lisää luettua joten ehkä tämäkin voisi olla keino jos alkaa kyllästyttää: muuttaa ainetta. Tulihan tässä pelkkä kuukausi bilsaa jauhettua joten voihan siinä olla ihan puhdas kyllästyminenkin syynä...

   Ja tosiaan mulla niin kauan lukio-opinnoista että pohja ei ole vahva... Siksikin stressaa. Mut onhan tässä vielä aikaa kuten sanoit =)

   Luulen etttä aikaisempina vuosina halu hakemisesta on juuri kaatunut tähän.

   Poista
  2. Samoja fiiliksiä on mullakin ollut. Just eilen kirjoitin blogiin, kuinka energiaa eikä keskittymiskykyä vaan tunnu nyt olevan. Eikä se helpota yhtään, että takaraivossa jyskyttää et pitäisi. Kyllä se tästä kuitenkin, tsemppiä sinne kovasti ja hyvää alkavaa lomaa! :)

   Poista
 2. Mä oon ainakin kokenut hyväksi sen, että vaihtelee fykebi välillä suhteellisen usein. Jos jää jossain aineessa jumiin ja alkaa ketuttaa, niin se yleensä laantuu siinä vaiheessa kun pitää siitä aineesta pienen paussin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää voi olla oikeasti hyvä idea! Ja pääasiahan on, että saa jostakin aineesta tehtyä jotain aina!

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, tervetuloa kommentoimaan! Muistathan kommentoida sivistyneesti ja kauniisti - aivan kuten sinäkin haluaisit sinun blogiasi kommentoivan!

Suositut tekstit