Oleellisen ja oleettoman poimiminen luku-urakassa

Kovasti pari ekaa viikkoa tarvoin eteenpäin ajattelemalla että KAIKKI pitää osata ihan joka kirjasta.
Mutta onko se näin?

Lueskelin tuossa äsken bi 5 - kurssin kirjan loppuun ja pohdin että oikeastiko noi kaikki geenitekniikka yms. asiat on osattava pääsykokeessa? Ehkäpä ne vaan on. Kunpa omistaisi jonkun selvännäkijän kyvyn ja näkisi mitä oikeasti pääsykokeessa tullaan painottamaan. Tuntuu että jokaisessa kokeessa on ollut jonkinlainen teema, jonka ympärille se rakentuu. Mitä veikkaatte, mikä voisi olla ensi vuoden teema?

Lisäksi olen miettinyt että varmasti kannattaisi myös jotenkin panostaa tiettyihin asioihin enemmän, niin että jotkut asiat osaa todella hyvin (niiden joiden uskoo kokeeseen tulevan) ja jotkut sitten taas vähän heikommin kun taas että osaisi kaiken vähän niin ja näin. On vaan pelottavaa tehdä sellaisia ratkaisuja että tätä en opiskele niin hyvin, koska kuitenkin sitten minun tuurilla sitä tullaan ehdottomasti kokeessa kysymään.

Toisaalta onhan tässä vielä ihan reilusti aikaa kokeeseen, joten kerkeän varmasti suurimman osan opiskelemaan ihan hyvinkin. Tai no, katsotaan nyt kun pääsen sen fysiikan pariin: ehkäpä en sitten koskaan muuta enää kerkeä opiskelemaankaan kun jään kauhamaan jo ekaan kurssiin että "miten tää menee" :D

Kommentit

 1. Löysin blogisi ja jään seuraamaan! :) Omani löytyy osoitteesta http://kununelmastatuleetotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! :) Olenkin jo lueskellut sitä! Mielenkiintoinen blogi, ehdottomasti jään seuraamaan :) Tervetuloa!

   Poista
 2. Moikka,
  Kannattaa katsoa aiempien vuosien pääsykokeet, niin näkee mitkä on sellaisia toistuvia juttuja mitä kysytään. Toisaalta kaikkea myös voidaan kysyä, ainakin monivalinnoissa on usein nippelitietoa. 2018 pääsykokeeseen on tässä vaiheessa vielä niin runsaasti aikaa, että ei kannata vielä jättää mitään pois. Ehdit kyllä oppia kaiken siihen menessä :) paljon tsemppiä lukuihin, itse pääsin 2016 neljännellä yrittämällä Kuopioon. Voin luvata että kaikki kova työ on koulupaikan arvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Todella hyvä idea. Olen niitä vähän selaillutkin (mut en liian tarkkaan koska näillä lukemisilla tulee lähinnä paniikki), ja huomannut että tietyt asiat toistuvat.

   Kiitos kommentista=)

   Poista
 3. Ainakin noi bioteknologian menetelmät on tärkeitä osata. :) Lähinnä jos ei tiedä mitä lukea niin kannattaa panostaa suuriin kokonaisuuksiin - esim ihmiselimistö ja miettiä, miten myös kemia ja fysiikka liittyvät siihen esim lipidien tai sähköisen potentiaalin muodossa. Mäkin kirjoittelen blogia,http://teekkaristalaakariksi.blogspot.fi/?m=1 tsekkaa jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista! =) Ehdottomasti alan seuraamaan sinunkin blogiasi!

   Just kun ajattelin että bioteknologian menetelmät ei olisi niin tärkeitä :D Plaah!
   Tuo oli hyvä vinkki tuo miten kemia ja fysiikka liittyy näihin, koska jotenkin sitä on ainakin ennen vaan ajatellut eri kokonaisuuksina asioita. Mutta kaikkihan loppujen lopuksi melkein liittyy toisiinsa!

   Poista
 4. Minä jään seuraamaan sun luku-urakkaa. Itselläni toinen haku edesssä hampaalle ensi vuonna :)

  Itse jouduin priorisoimaan viime vuoden pääsykoelukujen aikana. Kemiassa priorisoin laskut, biologiassa ihmisen, bioteknologian ja solut, fysiikassa vaan yritin hankkia perusosaamista mahdollisimman monesta asiasta. Tiesin, ettei aika riitä kaiken osaamiseen.

  Siihen kemiaan se sitten kaatuikin. Olin laskenut tosi paljon, ja kemia painottui itselleni just niihin asioihin mitä en ollut käynyt tarpeeksi. Tai ollenkaan. Kirosin myös sitä sitruunahappokiertoa (tai joku vastaava), koska sitäkään en ollut ehtinyt opettelemaan :( Fysiikkaa en vaan osannut ihan odotetusti tarpeeksi.

  Eli kannattaa yrittää opetella kaikki! Mutta jotain pitää päättää opetella, jos tietää ettei aika riitä todennäköisimmin kaikkeen.

  takinpidennys.wordpess.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se varmaan on, että olisi hyvä kaikki opetella. Jospa tässä ehtisi, vielähän sitä aikaa on runsaasti =)

   Poista

Lähetä kommentti

Hei, tervetuloa kommentoimaan! Muistathan kommentoida sivistyneesti ja kauniisti - aivan kuten sinäkin haluaisit sinun blogiasi kommentoivan!

Suositut tekstit